Votter og sokker en dronning verdig

I boken Votter. Strikkemønstre fra hele Norge, finner du oppskrift på rosevotter fra Oslo. De er laget etter et gammel vottepar i Norsk Folkemuseums eie. For å få frem det detaljrike mønsteret, har jeg brukt særdeles tynt garn og pinner nr. 1,5.

Oslo-vott.jpg

Mange kvier seg for å strikke med så tynne pinner. Jeg har derfor laget et vottepar med den samme dekorative blomsten som er litt lettere å strikke. Vottene har jeg kalt Dronningvotter, og mønsteret ligger på Ravelry.

Her er det brukt Eco Wool Baby fra Dale, oker og mørk grå.

160805 091-BE.jpg

Inspirert av disse vottene, har jeg nå også designet et par sokker som selvfølgelig har fått navnet Dronningsokker. (Min datter heter Regine, og det betyr nettopp dronning - derfor det kongelige navnet.)

Også dette mønsteret ligger på Ravelry.

Sokkene er strikket i Mini Sterk fra Du store alpakka:
Turkis: 50 g
Marine: 50 g
Lys blå: 50 g

På damestørrelsen er det brukt pinner nr. 2,5, og strikkefastheten er 32 masker på 10 cm.