Kristin Wiolas rundjakke

Torsdag 15. januar skal jeg holde foredrag på Asker bibliotek om "Nye strikketrender". En av designerne jeg gleder meg til å presentere er Kristin Wiola Ødegård. Hun gjorde suksess med sin Retrokofte da hun kom med boken "Strikk med raske pinner"  i fjor.

Foto: Sofie Ødegård

Foto: Sofie Ødegård

Koften er strikket i gråe og grønne nyanser, og har fått raglanfelling. Jeg innbiller meg at noe av suksessen skyldes de morsomme bildene og den gøyale stylingen. Men felles for alle Kristin Wiolas modeller er at de er både trendy og lettstrikket. Datteren Ida er modell og datteren Sofie er fotograf.

Denne uken kommer hun med en ny bok. Den har fått navnet "To raske pinner". Forsiden prydes av et ungt par i hver sin lekre kofte. Han i en maskulin retrokofte, hun i en jakke med rundfelling.

Foto: Sofie Ødegård

Foto: Sofie Ødegård

Fargene er typisk for Kristin Wiola. Hun foretrekker duse jordfarger. Mønstrene er enkle og elegante. Særlig morsomt er det med alle de dekorative knappene foran på jakken. Der andre nøyer seg med syv eller åtte, velger hun å bruke ca. 20.

Det er vanskelig å spå, særlig om fremtiden, men jeg er helt sikker på at boken blir en suksess og at riktig mange vil strikke akkurat rundjakken. Den blir en ny klassiker.