Nytt liv til gamle olabukser

Min 22 år gamle sønn har flyttet til Bergen. Før han pakket og dro kom han hjem med alle de gamle olabuksene som i løpet av årenes løp hadde blitt for trange eller for vide, for hullete eller rett og slett umoderne. De skulle ikke være med på flyttelasset, så spørsmålet var om mor kunne sy sengeteppe til ham av buksene.

Hybelen er kun 11 kvadratmeter stor, og sengen er det viktigste møbelet. Han mente det kunne være greit med et solid sengeteppe som han kunne ligge oppå.

Transient

Jeg hadde ikke akkurat planlagt noe lappeteppeprosjekt nå, men jeg blir jo smigret når min sønn har såpass tiltro til meg! Jeg synes også det er flott hvis de gamle buksene kan få et nytt og langt liv. Alt for mange høyst brukbare tekstiler kastes etter meget kort tid.

Å sy et helt teppe av bare lapper vil jeg ikke prioritere akkurat nå, men det går jo an å kombinere lappedetaljer med vanlig dongeristoff. Planlegger derfor å kante et større stoffstykke med lappeutskeielsene.

Jeg klippet opp de gamle buksene etter sømmene, og prøvde samtidig å ta vare på de typiske buksedetaljene. Og så syr jeg rett og slett bitene sammen igjen. Små og store. Det kan bli litt tykt enkelte steder, men det blir ganske kult - om jeg skal si det selv. Alt gjøres etter innfallsmetoden. Ingenting er planlagt. Og jeg bryter alle regler om trådretning.

Transient

Om jeg kommer i mål? Ja, det gjenstår å se. Jeg prøver å lage to lange remser, og syr på en bit av gangen. Den virkelige utfordringen kommer når jeg skal sy alt sammen til ett stykke.

Transient

Fortsettelse følger forhåpentligvis...