Når musklene ikke vil

Etter en lang  periode uten medisiner, opplever jeg plutselig at musklene ikke henger med. Har de siste dagene vært helt uten krefter, og enkle oppgaver som å sy i en knapp har vært utfordrende. Jeg mangler muskelkraft til å trekke nålen gjennom stoffet. Hekling blir tidvis også veldig tungt. Oppfatter meg selv som frisk, og har vel mer eller mindre fortrengt at jeg har myastenia gravis, men så ble jeg altså minnet på at alt ikke er like enkelt. Det er helt tydelig at når jeg setter igang med noe som er fysisk tungt og krevende, som å måke snø og is av terrassen, bruker jeg ikke bare timer, men dager på å restituere meg. Har derfor begynt med medisiner igjen, og håper det vil hjelpe. Forøvrig må jeg bare unne meg noen flere pauser.

I fjor på denne tiden var jeg godt i gang med trening til Holmenkollstafetten. Jeg skal ikke sette ny pers i år, og tviler på om jeg vil klare å være med. Jeg er likevel meldt på - som syvende reserve.