God jul med Gislefoss

En gang i tiden samlet jeg på servietter. Glansbilder var også attraktivt en periode. Min skolevenninne Hege samler fortsatt. Ikke på verken servietter eller glansbilder, men på bilder av Kristen Gislefoss. I flere år har hun hatt et kjærlighetsforhold til den kjente meteorologen. Da TV2 for en god del år siden begynte å bruke vakre, unge kvinner for å presentere været, fikk vår lokalavis Budstikka den geniale idé å bruke Gislefoss som værprofet på baksiden av avisen. Den staute og solide sørlendingen ble kledd opp i alle slags kostymer slik at avisen kunne variere bildene avhengig av årstid og vær. Det var da min venninne begynte å samle på Gislefoss. Og ifølge henne er det bare dykkerdrakt vi ikke har sett ham i. Da Budstikka sluttet å bruke værmeldingsikonet på baksiden av avisen var sorgen stor. Hun protesterte, men til ingen nytte. Bilder av Gislefoss er derfor langt sjeldnere i dag.

Hva skal hun så med disse bildene? Man kan jo lure.

De som kjenner meg vet at jeg har drevet med geriljabroderier det siste halve året. Hege har alltid vært betatt av lappeteknikk. Hennes arbeider kan også karakteriseres som geriljaarbeid. Bildene av Gislefoss blir nemlig overført til stoff, og så syr hun ham inn i vesker og puter og annen pynt som spres blant venner og kjente. Da en annen av Heges venninner bemerket at nå manglet han bare som pynt på juletreet, fikk hun selvfølgelig en ny idé. Derfor henger den godeste Gislefoss på mangt et juletre i et pent og borgerlig hjem i Asker i disse dager. Jeg var så heldig å få låne et par arbeider, så også her hos meg feirer vi i år jul sammen med Meteorologisk institutts moteikon. Fortsatt god jul.