Bøker av eller med
Nina Granlund Sæther:

Raskesting

Raske sting - enkle broderier

Cappelen Damm 2014

Broderiteknikker gir fantastiske muligheter til å leke fritt med nål og tråd. Alle slags tekstiler kan dekoreres, så sant nålen går gjennom; T-skjorter og andre kjøpeplagg, tøysko, vesker og hatter.

Raske sting tar deg med inn i en fargerik verden der broderier er brukt på en leken, humoristisk og spennende måte. Du finner ca. 50 prosjekter i ulik vanskelighetsgrad . Du får mønster og ideer til broderi på tøysko, klokkeremmer, t-skjorter til store og små, puter og mye mer. Har du ikke brodert før, vil du helt klart få lyst når du ser alle mulighetene i denne boken. Alle mønstrene er gjengitt i 100 %.

Putefest
Strikking, hekling, broderi

Cappelen Damm 2012

En av de enkleste måten å forandre et hjem på, er ved å bytte ut putene. I denne boken mangler det ikke på ideer og bruk av teknikker. Her får du heklede, strikkede og broderte varianter. Vanskelighetsgraden varierer fra det helt enkle til litt mer krevende. Uansett hvilken stil du har vil du finne noe her, enten til deg selv eller som presang til venner.

 

Geriljabroderier - Guerrilla Embroiderie

Humorologisk forlag 2009

Geriljabroderier er søte små broderier med mindre yndige tekster som for eksempel "Kyss meg bak". Kontrasten mellom den nærmest forhistoriske og meget pyntelige broderiteknikken og uttrykkene som ikke alltid er like tekkelige, kaller på latteren og får de fleste til å trekke på smilebåndet.

 

Ut av sofa'n

Humorologisk forlag 2007

Du trenger ikke joggedress for å bli sprek. Det er viktigere å investere i et par gode dansesko hvis rock og swing er det som får frem de gode følelsene i deg, skriver Nina Granlund Sæther i boken "UT AV SOFA'N - Litt sprekere, litt gladere".

Utsolgt fra forlaget.

Fettet sitter mellom ørene
Enkle suksessformler for deg som vil bli slankere

I samarbeid med Stein Tyrdal. Humorologisk forlag 2006

Hvordan kan vi klare å tenke slanke tanker når mat er det eneste som står i hodet på oss? Ingen beslutter seg for å bli feit. Likevel blir de fleste av oss tyngre og tyngre. For å redusere opptattheten av mat, lønner det seg å se mindre etter mat og tenke mindre på mat. Nina Granlund Sæther og Stein Tyrdal gikk ned 40 kilo ved å lede tankene i andre baner. Humor var viktig for å flytte fokus. I boken "Fettet sitter mellom ørene" har de samlet egne erfaringer og delt dem inn i enkle suksessformler.

 

Gamle redskaper, små antikviteter

I samarbeid med Harald Kolstad. Damm 2002

I denne boka har forfatteren valgt ut ca. 100 forskjellige gamle gjenstander som man ikke umiddelbart ser hva har vært brukt til, men som har vært viktige redskaper blant folk. Forfatteren forteller hva de er blitt brukt til.

 

Hjertet i folkekunsten

En hyllest til håndens arbeid.

Damm 2001 i serien Levende norske tradisjoner

Boka viser at hjertet som symbol er brukt av de fleste håndverksutøvere i mange materialer og arbeidsteknikker. Den behandler hjerteformens mange uttrykk, og presenterer eksempler på bruk av hjertesymboler fra bl.a. treskjæring, broderi, strikking, veving, utsmykking av hus og søljer. Har litteraturliste.

 

 

Perlser på pulsen

I samarbeid med Kirsten Rømchke. Norges Husflidslag 2000

Norges Husflidslags bestselger som lærer deg å lage de nydeligste pulsvarmere med perler.

Til alle tider og i alle kulturer har mennesket hatt behov for å pynte seg. Et av de viktigste materialene i denne sammenhengen har vært - og er - perler. "Pulsvanter, armringer, handringar og fyriermar": Betegnelsen på disse små plaggene til å bruke rundt håndleddene er mange, og i denne boka får du 38 oppskrifter på lekre pulsvanter. La deg forføre!

Kan bestilles her >>